Ik heb een kind van mijn stiefvader

Ik ben Gabriella en ik ben 18 jaar. 3 jaren geleden ben ik zwanger geraakt. Mijn dochter woont met mijn zus. Zij is nu haar moeder, omdat ik te jong was en omdat ik nog naar school ging. Ik wist niet dat ik zwanger was. Ik had geen idee. Ik was net 15 jaar. Ik ging nergens en ik had geen vrienden. Dat mocht helemaal niet van mijn stiefvader.

Mijn moeder en stiefvader hebben samen 3 kinderen: Mijn zus, 24 jaar, en ikzelf hebben 1 vader. We hebben nog een jongere zusje. Zij is 3 jaar. Ik was zwanger toen mijn moeder ook zwanger was. Ze zag dat mijn lichaam veranderde en dat ik constant moest overgeven. Op een dag kwam ze thuis met een test en vroeg mij om erop te plassen. Daaruit bleek dus dat ik zwanger was.

Ik kreeg eerst slagen van mijn moeder met een lepel, want ze voelde zich vernederd. Ze dacht aan wat mijn stiefvader zou zeggen als hij erachter zou komen. Dat ik een hoertje was? Ze wist dat ik zijn ‘lievelingetje’ was. Mijn moeder was vreselijk bang voor hem. Ze heeft mij die avond nog naar mijn zus gebracht. De volgende ochtend zijn we bij de dokter gegaan. Na wat onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat ik al veel te ver zwanger was voor een abortus, want daarvoor waren we gegaan.

Ik moest haar vertellen wie de vader was en ook de dokter wilde dat weten want het was strafbaar. De jongen moest gestraft worden. Ik loog dat het een jongen van school was maar ik wilde zijn naam niet geven. Mijn moeder wilde met zijn moeder praten en vlak daar bij de dokter heeft ze mij weer geslagen. Ze zei dat ze niets meer met me te maken wilde hebben en dat ik haar leven wilde verpesten. De dokter stuurde haar naar huis want ze was natuurlijk ook zwanger en de stress was niet goed. Ik ging naar mijn zus en ben daar gebleven.

 

Mijn zus en ook haar man weten dat de baby gekomen is door onze stiefvader, want hij probeerde haar ook vaker aan te raken. Zij was daarom ook snel uit huis gegaan. Ik had het nooit kunnen weten. Ik was erg naief. Mijn stiefvader zei dat hij mijn man alleen was en dat mijn moeder ook zijn moeder was, maar ik mocht het aan niemand zeggen. Hij zei alleen maar gekke dingen tegen mij, maar ik geloofde alles wat hij zei. Mijn moeder was altijd bezig met andere dingen en ik had ook niet echt een relatie met haar waarbij ik goed kon praten met haar. Mijn stiefvader kwam bij ons in huis wonen toen ik 10 jaar was. Mijn zus was toen al 15. De aanrakingen en misbruik begon toen ik 12 jaar was. In het begin was het alleen praten en voelen, maar later de echte dingen. Ik wist dat het niet goed was maar hij was sterk en ik was bang voor hem. Als ik lief was dan viel het wel mee. Hoe kan ik dit aan mijn moeder vertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *